De podcast Het Bankje brengt theater tot bij het publiek. Je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en je bent via een QR-code getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Podcastproject Het Bankje is dit jaar aan de derde editie toe. Het idee ontstond tijdens corona, naar een idee van Wim Chielens, en inspireerde ondertussen tal van andere lokale initiatieven. OPENDOEK, Creatief Schrijven en Kunstwerkt bundelen een laatste keer de krachten om 20 podcasts af te leveren die in de zomer op allerlei bankjes over heel Vlaanderen te beluisteren zijn. De podcasts van vorige edities werden in 2020 en 2021 in totaal 30.000 keer beluisterd. 

Dit jaar werkten maar liefst 89 kunstenaars mee aan Het Bankje. Elke dialoog werd exclusief voor de podcast geschreven, ingesproken door enthousiaste stemacteurs en voorzien van een beeld door een beeldend kunstenaar. Stuk voor stuk kunstenaars die zich voornamelijk in de vrije tijd met hun passie bezig houden.

Van 1 juli tot 30 september kan je in Bevel, Kessel en Nijlen voor de podcasts terecht op 6 locaties. Wil je ze allemaal beluisteren? Maak dan zeker gebruik van de kaarten hieronder.

  1. PARK TIBOURSCHRANS: 4 banken in het park
  2. BEEKPARK: 4 banken op het domein
  3. KRUISKENSBERG: 4 banken op het domein
  4. SOLDATENBOS:  2 banken
  5. KESSEL FORT: 3 banken
  6. ELZEN KESSEL: 3 banken

Alle info over het project vind je op: https://www.opendoek.be/hetbankje/verhalen22

Deel dit artikel
THEMA