Ontdek deze selectie van vier boeken, allemaal geschreven door de pen van lokale auteurs.

Het anti-frustratieboek

“Het anti-frustratieboek” is een originele en vaak grappige gids geschreven door Annick Helsen. Het boek is een baken van positiviteit en helpt lezers om alledaagse uitdagingen en ergernissen te omzeilen.

Annick Helsen leert haar lezer omgaan met frustraties. Kleine irritaties of allesoverheersende ergernissen, in dit doe-boek krijg je handvaten aangereikt om ze op een leuke en (overwegend) fatsoenlijke manier te verwerken. Op een grappige manier je gedachten verzetten, leren omdenken en je creativiteit gebruiken om het negatieve om te buigen in iets positiefs.

De uiteenlopende opdrachten en originele suggesties helpen je om frustraties snel en doeltreffend af te reageren. Afreageren was nog nooit zo leuk! Nood aan een portie positivisme? Rep je dan naar Kopie X (Gemeentestraat 10) waar Annick Helsen met plezier jouw exemplaar ook nog even signeert! Eveneens verkrijgbaar bij Veldvolk (Bevel) en dagbladhandel Papyrus (Nijlen). Het anti-frustratieboek is ook verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel en Fnac of via Bol.com.

Kedathal Peetang en de Reis van het Gouden Bloed

“Kedathal Peetang en de Reis van het Gouden Bloed” is een fictief fantasy verhaal, geschreven door Wendy Maris. Het boek neemt lezers mee op een magische reis naar een land vol mysterieuze verhalen.

We volgen de dertienjarige Ellierim in Kedathal Peetang, het koninkrijk van koning Abigor. Met de dag groeit haar nieuwsgierigheid over haar benoevlek, een feniksachtige vlek op haar bovenarm. Wanneer ze op een dag Nebkiaan Kefas en zijn witte benoe Kian ontmoet, worden ze stiekem vrienden, tegen het advies van Ellierims vader in. Misschien kan hij haar vragen beantwoorden. Waarom worden alle Peetangers geboren met een benoe op hun arm? En waarom hebben sommigen een echte, levende benoe? Waar zijn alle vermisten? En wat is er aan de hand in Kedathal Peetang?

Wendy Maris creëert een levendige wereld met intrigerende personages. Haar beeldende schrijfstijl laat lezers toe tot een onbekende wereld.

“Kedathal Peetang en de Reis van het Gouden Bloed” is een spannend en meeslepend verhaal dat zowel jonge lezers als volwassenen zal betoveren. Dit boek is een must-read voor liefhebbers van fantasy en avontuur.

Het is verkrijgbaar in de meeste boekenwinkels of online te bestellen via de uitgeverij: www.boekscout.nl.

De Engelenmoord

“De Engelenmoord” is de eerste meeslepende thriller voor volwassenen, geschreven door de getalenteerde auteur Bjorn Van den Eynde. Het verhaal opent met de schokkende moord op een Brussels meisje, die de keel wordt doorgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. De gruwel doet denken aan een reeks onopgeloste moorden eind jaren negentig. Het is duidelijk dat de seriemoordenaar van toen terug is.

De jonge en onervaren Vlaamse rechercheur Marjolein De Vriese is vastberaden de moorden op te lossen met hulp van haar Waalse collega-rechercheur Nathan Durnez. Het was immers de laatste zaak waar haar vader aan werkte voor hij werd vermoord. Marjolein is vastbesloten zijn werk af te maken.

“De Engelenmoord” is een op en top Belgische thriller waarin Van den Eynde de lezer meesterlijk weet te verrassen en te boeien tot de laatste pagina. Het boek werd genomineerd voor de Hercule Poirot Debuutprijs en won de MAX Bronzen Vleermuis (NL) voor beste debuut.

De Engelenmoord is verkrijgbaar via de website van Uitgeverij Pelckmans, maar is ook terug te vinden bij Standaard Boekhandel, Fnac of online via Bol.com. Er bestaat eveneens een e-book van “De Engelenmoord”.

Bietje Bandietje

“Bietje Bandietje” is een kinderboek in rijmvorm, aangevuld met kleurrijke prenten. Met het boek wil schrijfster Nele Cole aan kinderen duidelijk maken wat het effect is van teveel geraffineerde suikers op ons lichaam.

We volgen Bietje, die samen met zijn bietenvriendjes op het veld vertrekt en terecht komt in een grote fabriek. Hij beleeft er allerlei avonturen, maar die maken hem niet altijd even blij, want na elke machine die hij passeert verliest hij één van zijn kleurtjes.

Nele Cole weet met haar rijmpjes en kleurrijke personage een moeilijk verhaal tot bij kinderen te brengen. Een verhaal dat kinderen op zeer jonge leeftijd bewust maakt van het belang van gezonde voeding en hoe ze hier zelf toe kunnen bijdragen. Dit boek is een leerrijke toevoeging aan de kinderboekenkast.

U kan ‘Bietje Bandietje’ kopen via de website van Nele Cole: www.myhappyhealthy.be.

Deel dit artikel
THEMA