De inwoners van de Molenweg in Bevel willen van hun straat de mooiste straat van Bevel maken. In de winter hebben ze bloembollen geplant in de berm, en nu staan deze bollen volop in bloei, wat een schitterend kleurenpalet oplevert. Buurtbewoner Evi Van den Bulck vertelt er graag wat meer over.

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Evi: Wij hebben een kleine pluktuin in onze eigen tuin, hiermee maken onze kindjes regelmatig boeketjes die ze dan vooral in de zomer gaan uitdelen aan de buren. Afgelopen zomer hadden we deelgenomen aan een winactie via Instagram. Hiermee hebben we enkele honderden bloembollen gewonnen. We hadden er van onze eigen tuin ook al veel vermeerderd waardoor we er echt wel veel hadden. Het idee was er al langer om onze straat wat meer te ‘verbloemen’ dus dit was een ideaal moment.

We hebben uiteraard eerst toestemming gevraagd aan de gemeente om ze in de berm te mogen planten. 😉
Daarna hebben we met de buren een zaterdagvoormiddag met z’n allen de bollen in de grond gestopt. We waren precies een geoliede machine. We hebben nog een grote opbrengst zaad van zomerbloeiers, die gaan binnenkort de grond in.
We hebben echt een hele fijne buurt! We houden elke zomer een burenfeest waarbij we met heel de straat samenkomen in iemand zijn tuin om gewoon gezellig samen te keuvelen met een hapje/drankje.

 

Jullie hebben zelfs bordjes laten maken?

Klopt, vrienden van ons hebben hun eigen webshop met fantastische, duurzame, handgemaakte juweeltjes, decoratiespullen etc. Omdat we schrik hadden dat de kleine groeiende planten zouden vertrappeld worden, hebben we aan hen gevraagd om bordjes te maken die aangeven dat hier gewerkt wordt aan de mooiste straat van Bevel. Ze zien er geweldig uit, toch?

De Molenweg is een doodlopende straat voor auto's. Maar er passeren hier wel véél fietsers en wandelaars en die worden gelukkig van de bloemen, net als wij als trotse Molenweggers allemaal! We zijn nu echt de mooiste straat van Bevel :)
Deel dit artikel
THEMA