'Silke van de Hemelhoeve' is het nieuwste boek van Nijlenaar Jef Hermans (82). Jef is als schrijver niet aan zijn proefstuk toe. Hij schreef in totaal al zeven boeken. Twee ervan 'Haaien en garnalen' en 'Verloren liefde' werden zelfs naar het Engels vertaald.

Jef: Ik schrijf al boeken sinds 2010 en heb dat altijd zeer graag gedaan. Een vast genre heb ik niet, dat wisselt van boek tot boek. Mijn nieuwste werk belooft een spannende thriller te worden. De inspiratie voor ‘Silke van de Hemelhoeve’ is gekomen tijdens fietstochtjes langs de hoeves in de buurt van de Bogaertsheide. Veel van die oudere hoeves hebben interessante namen zoals ‘Hellehoeve’, ‘Vagevuur’, ‘Hemelhoeve’, … Deze namen brachten me op het idee om ze een hoofdrol te laten spelen in mijn nieuwste boek.

Het verhaal start met een beschrijving van de mooie natuur en hoeves, maar zo lieflijk blijft het niet. Plots wordt het o zo rustige Kessel opgeschrikt door een moord in één van de hoeves. De moord wordt al snel gevolgd door een tweede gruwelijke aanslag op een volgende boerendochter. Er heerst paniek in Nijlen, Bevel, Kessel maar ook in Berlaar. Commissaris Breeckman, zijn inspecteur Jan en agente Julia moeten de zaak zo snel mogelijk oplossen want er is een seriemoordenaar aan het werk.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht, komt ook burgemeester Van Beken zich moeien. Zijn herbenoeming hangt er vanaf. Een ganse rij van verdachten passeert de revue. Wordt de seriemoordenaar gevat? Lossen Jan en Julia deze zaak op? Wordt de burgemeester opnieuw verkozen? Je komt het allemaal te weten vanop de eerste rij in ‘Silke van de Hemelhoeve’.

Het verhaal start met een beschrijving van de mooie natuur en hoeves, maar zo lieflijk blijft het niet.
Jef Hermans

‘Silke van de Hemelhoeve’ kost €19 en is rechtstreeks te bestellen bij Jef Hermans via Fb500909@skynet.be of 03 411 02 78
In Groot-Nijlen bezorgt Jef, persoonlijk, een gesigneerd boek zonder bijkomende kosten, aan huis.   

Deel dit artikel
THEMA