De redactie van BEKEND wordt soms zelf gecontacteerd door Nijlenaars die graag iets willen vertellen, meedelen of aankondigen. Heb jij zelf ook kort nieuws? Laat het ons weten via bekend@nijlen.be.

Met haar tentoonstelling wil Alfreda naar buiten komen met wie ze is en wat ze doet. Haar belangrijkste doel is een boodschap van licht en liefde te brengen. Tijdens de coronapandemie verloor ze zes dierbaren, waaronder haar moeder. Dat ze tijdens haar rouwproces weinig anderen kon en mocht zien door de coronamaatregelen viel haar zwaar. Kunst heeft haar geholpen om zich minder alleen te voelen en haar intense verdriet te verwerken. 

Alfreda heeft hard gewerkt aan een reeks schilderijen die ze nu in maart en april zal tentoonstellen tijdens de expo ‘De reis van de ziel’. Aan het werk ‘de graal’ heeft ze een half jaar gewerkt. Dit werk is de eenheid van alle schilderijen samen en van wie wij in wezen zijn. Alle andere aspecten van zichzelf heeft ze in de andere werken weergegeven. De naam van de expo, ‘De reis van de ziel’, verwijst naar de evolutie van de ziel vanaf de oorsprong, de afscheiding van de bron, tot de grote transitie van de aarde naar een hoger bewustzijn. Alfreda is ervan overtuigd dat er een synchroniciteit bestaat tussen wat er enerzijds met de aarde en anderzijds met de mens gebeurt. Zij heeft dit letterlijk zo ervaren: ze moest schilderen om haar gevoelens en emoties te kunnen kanaliseren. Verder vertelt Alfreda ons dat mensen die zich kunnen verbinden met haar schilderijen, hier ook soelaas in gaan vinden. Haar werk is ook niet te koop, omdat het zou aanvoelen alsof ze haar ziel dan verkoopt.

Alfreda is een 60-jarige rasechte Nijlenaar en heeft twee dochters en drie kleinkinderen. Ze noemt zichzelf powertex-kunstenares en nam vorig jaar al met drie werken deel aan ‘BuitenBeeld’, de openluchttentoonstelling georganiseerd door de gemeente Nijlen. Iedereen is van harte welkom op de tentoonstelling van haar nieuw werk.

19-20 maart • 26-27 maart • 2-3 april  – telkens tussen 13u en 18u
GC ’t Dorp, Berlaarsesteenweg 2, Kessel.

Deel dit artikel
THEMA