De Bevelse Dreef langsheen Carolusberg: ongekend, ombemind?

De Bevelse Dreef is niet alleen een kenmerkend stukje geschiedenis van onze gemeente, maar herbergt tevens een overvloed aan natuurlijke pracht. Van oudsher stond op de Carolusberg een hoeve die lange tijd een vooraanstaande plaats voor Bevel was. Doorheen de tijd is deze plek en de hoeve in de vergetelheid terechtgekomen. Vandaag de dag echter ondergaat de hoeve een transformatie tot bed and breakfast, zodat in de toekomst bezoekers kunnen meegenieten van de weelderige natuurlijke schoonheid van deze plek. 

De Bevelse Dreef is een karakteristieke laan die aan weerszijden wordt geflankeerd door imposante bomen. Komende vanuit het zuiden doorkruis je een mozaïek van velden en bossen, met als beloning een adembenemend uitzicht op de kerk van Bevel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit uitkijkpunt een geliefde plek is geworden voor zowel de lokale bevolking als toevallige passanten. De serene atmosfeer en het panoramische vergezicht trekken mensen aan, op zoek naar een moment van rust en verwondering te midden van de natuurlijke pracht van de streek. 

Vandaag de dag echter ondergaat de hoeve een transformatie tot bed and breakfast, zodat in de toekomst bezoekers kunnen meegenieten van de weelderige natuurlijke schoonheid van deze plek. 

Met trots koesteren we vanuit het lokaal bestuur deze groene parel en streven we ernaar om de dreef in de komende tijd in zijn volle glorie te herstellen. Dit omvat het opnieuw aanplanten van de ontbrekende bomen en het herstellen van de oorspronkelijke route van de dreef. Op deze manier creëren we een veilig en aangenaam pad tussen Bevel en Nijlen, waar het landschap opnieuw in ere wordt hersteld. Dit doen we samen met de bewoners en gebruikers van de dreef.

Gekend en bemind?
Deze dreef is ook meer dan louter natuur en verbinding. We zijn er rotsvast van overtuigd dat bij sommige van onze inwoners een prachtig persoonlijk verhaal zit over deze dreef of locatie. Wil je dat met ons delen?

Heb je een boeiend verhaal of een schitterende herinnering aan de Bevelse Dreef?
Laat het ons weten via bekend@nijlen.be

 

Deel dit artikel
THEMA