'Eigenlijk stel ik twee keer tentoon', zegt Chris Bonjean. 'Mijn eerste reeks werken hangen er tot vrijdag 3 december, daarna vervang ik alle schilderijen door andere.'

Schilder je al lang, Chris?

In 1999 heb ik me ingeschreven aan de Academie voor schone kunsten te Antwerpen, deeltijds kunstonderwijs. Na het eerste jaar had ik de smaak wel te pakken. In 2002 ben ik afgestudeerd met grote onderscheiding en heb ik nog een jaar specialisatie Schilderkunst gevolgd.

Wat mogen bezoekers verwachten?

Eigenlijk is het een overzichtstentoonstelling van schilderijen die ik door de jaren heen gemaakt heb. De eerste reeks zijn vooral abstracte werken en landschappen. Vanaf 3 december wissel ik alles en zijn er vooral portretten en schilderijen van dieren en landschappen te bekijken.

Wat mijn stijl is? Ik laat mij niet graag in een hokje duwen, en schilder steeds waar ik zin in heb.
In al die jaren dat ik schilder heb ik al best wat bij elkaar gekregen. Ik overweeg om ooit een veiling te doen voor een goed doel. Zo maak ik weer wat plaats. Daarnaast kom ik nog regelmatig samen met 3 dames/collega’s waarmee ik samen de academie gevolgd heb. Op deze maandelijkse bijeenkomsten bespreken we ons gemaakt werk en bedenken we een nieuwe opdracht, thema of tentoonstelling.Hoe ben je in het gemeentehuis terecht gekomen?

Ik woon nog niet lang in Nijlen, van 2018. Net voor corona was er van de cultuurdienst een oproep naar kunstenaars om tentoon te stellen in het gemeentehuis en in een expo-ruimte in Kessel. Een tijdje geleden heb ik eens nagevraagd of er ondertussen al iets mogelijk is en kreeg ik meteen groen licht. Ik heb voor het gemeentehuis gekozen omdat dit op veel momenten geopend is.

Waar overal in het gebouw hangen jouw schilderijen?

Eigenlijk een beetje verspreid: in de gang aan de ceremoniezaal, in de leeszaal van de bib, in de traphal. Aan de balie ligt een infomap en een grondplan waarop aangeduid is waar er iets te zien is. Ook aan de balie liggen mijn contactgegevens. Als mensen vragen hebben of eventueel interesse in een werk van mij, kunnen ze me altijd contacteren.

Wanneer is jouw expo te bezoeken?

De tentoonstelling, uiteraard met mondmasker en de nodige afstand, kan je bezoeken op:
Maandag 9u-12u en van 14u-20u
Dinsdag 9u-12u en van 14u-20u
Woensdag 9u-12u en van 14u-17u
Donderdag di 9u-12u en van 14u-20u
Vrijdag di 9u-12u en van 14u-17u
Zaterdag 9u-12u

Gemeentehuis Nijlen, Kerkstraat 4, 2560 Nijlen

Deel dit artikel
THEMA