Guy Van den Eede (66) uit Kessel ging vorig jaar met pensioen. Uit angst voor het zwarte gat, gaf hij zichzelf de opdracht een boek te schrijven. Iets waar hij al lang van droomde maar nooit de tijd voor vond.

Guy: Ik heb meer dan 30 jaar gewerkt als procesoperator in de chemische sector, maar ik heb altijd een passie gehad voor het maken van teksten. Nu ik met pensioen ben, heb ik er werk van gemaakt om een boek te schrijven. Wij wonen vlakbij Kessel Fort, ik ga er regelmatig joggen en iedere keer intrigeert het gebouw en de omgeving me. Toen mijn zoon er op schoolbezoek was geweest en er vol enthousiasme over vertelde, is het idee ontstaan om er een jeugdverhaal over te schrijven. Het is te zeggen, Kessel Fort speelt een belangrijke rol in mijn verhaal. Voor het fort er kwam stond er op dezelfde locatie een hoeve, de Groeshoeve. En daar begint mijn verhaal.

Het boek is opgebouwd met twee verhaallijnen, één dat zich afspeelt begin 1800 en een tweede in het nu. Twee beste vrienden van twaalf jaar, Arthur en Joen doen tijdens een schoolbezoek een mysterieuze ontdekking in het fort. Na verloop vloeien de verhalen samen en de twee vrienden beleven spannende avonturen. Zullen ze uiteindelijk in hun opdracht slagen?

Ik heb zelf graag dat er tempo in een boek zit, en heb zo dit verhaal ook proberen te schrijven. Naast Kessel komt ook het Begijnhof van Lier als belangrijke locatie aan bod. Alle historische data zijn correct, maar het verhaal is uiteraard fictie.

Het boek is geschreven voor jongeren tussen 10 en 15 jaar, maar ik ben ervan overtuigd dat ook volwassenen die de streek kennen er veel leesplezier aan gaan beleven.

‘Het geheim van de Groeshoeve’ is te koop via:
www.boekscout.nl/shop2/
(zoek: groeshoeve)
€20,50, inclusief verzendkosten

Deel dit artikel
THEMA