‘Water Spirit’ – Maak je eigen bezielde oceandrum Thuis in Jezelf

Tijdens deze rituele en creatieve workshop
maak je een diepe verbinding met het element Water
en laat je je eigen oceandrum geboren worden:
een heerlijk muziekinstrument voor meditatie en relaxatie,
opgeladen met jouw energie en persoonlijke intenties.

Een oceandrum is, in tegenstelling tot een gewone frame drum, geen drum waarop je kunt trommelen. Het is een muziekinstrument dat bestaat uit een mand van gevlochten bamboe waarover een doek gespannen wordt. De binnenruimte wordt gevuld met korrels, zaden en bonen die voor de klank zorgen. Het doek is een canvas dat je naar eigen gevoel beschildert, wat het instrument heel persoonlijk maakt.
De unieke klank ontstaat wanneer je de oceandrum zachtjes heen en weer beweegt: dan hoor je de ruisende golven in de branding, of een kabbelend bergriviertje.
Hoe heftiger je beweegt, hoe woeliger de zee!

Tijdens deze workshop maak je, onder deskundige begeleiding, stap voor stap je eigen oceandrum.
Dit is niet alleen een creatief proces – lekker met je handen bezig zijn -; het is ook een intens innerlijk proces, dat je hier bewust kan beleven. Bij elke stap van het fysieke proces word je uitgenodigd om verbinding te maken met de diepere laag in jezelf van waaruit je creatie ontstaat. Je maakt telkens weer contact met de Spirit van Water die door jou heen stroomt. Eenvoudige rituelen, meditaties, klank en zang leiden je naar de ziel die je in dit instrument wil verankeren. In een visualisatie ontvouwt zich misschien een beeld van wat je op de oceandrum wil schilderen, helemaal vanuit je diepste onderbewuste. Of een krachtlied laat je voelen waarom deze oceandrum zo belangrijk voor je is.
Kortom: je maakt niet zomaar een muziekinstrument, maar een bezield instrument met een unieke klank, helemaal door en voor jou gemaakt. Je kan je oceandrum gebruiken voor relaxatie, meditatie, klanktherapie of ritueel. Om de kinderen of iemand anders in slaap te wiegen, om je kwetterende geest een moment vakantie te gunnen, of gewoon omdat je het leuk vindt…
Je oceandrum wordt als het ware een reisgezel die met je meeklinkt op je pad.

​PRAKTISCH
Zie website voor alle workshopdata
Voor wie : iedereen vanaf ong. 16j
Enige ervaring met meditatie of energetisch werk is wenselijk. Er is plaats voor maximum 4 deelnemers per keer. Zo krijgt iedereen voldoende individuele aandacht bij het creatieproces.
Bijdrage: €165 per deelnemer (materiaalkost €45, begeleiding €120). Dit bedrag omvat alle materialen, de voorbereiding (knippen/strijken van de doeken + coating van de manden), de praktische, energetische & muzikale begeleiding op de dag zelf, doorlopend koffie, thee, water en koekjes.
Betalen: bij inschrijving, per overschrijving op rekeningnummer IBAN BE56 7330 5564 5088 (BIC: KREDBEBB) van Mieke Polfliet, met vermelding ‘Oceandrum + datum + naam deelnemer(s)’
Inschrijven: via het formulier op de website

Info
 • Adres

  Thuis in Jezelf
  J.E. Claeslaan 1
  2560 Nijlen

 • Wanneer

  14 april (10:00 - 19:00)

 • Prijs

  Basistarief: € 165

 • Werkt met UiTpas?

  Nee

 • Doelgroep

  Jongeren, Senioren, Volwassenen

 • Organisatie

  Thuis in Jezelf

 • Info Telefoonnumer

  033664616

 • Info E-mail

  info@thuisinjezelf.be

Deel dit artikel
14 april