Demo en proeverij “Ferme Dranken” met Liesbet Santé Velt Nijlen

Met fermentaties breng je nieuwe smaken in je glas
én geef je je darmflora de nodige portie bacteriën.
Je leert hoe je dat praktisch aanpakt, ontdekt welke smaken
je bevallen en je krijgt inzicht in de wondere wereld
van het fermenteren.

Je maakt kennis met verschillende gefermenteerde dranken: van waterkefir, kombucha tot gemberbier en shrub. Na een theoretische toelichting, proeven en ruiken we volop.

Liesbet Wouters van Santé licht de verschillende werkwijzen en smaken toe, en samen zoeken we naar de ferme drank die aansluit bij jouw smaakpalet. Afsluiten doen we met het maken van een starter en verdelen van de voorradige starters voor de geïnteresseerden.

Heb je zelf een voorraad starter van water-of melkkefir of kombucha ? Breng gerust mee om je medecursisten te laten starten.
Verder mag je nog 2 bokalen meebrengen om starters mee huiswaarts te kunnen nemen.

Inschrijven verplicht via info@veltnijlen.be, waarna je een betalingsuitnodiging ontvangt met verdere info.

Info
Deel dit artikel
29 november