Knuffelturnen voor peuter en (groot)ouder – start vijfdelige reeks Gezinsbond Nijlen

Knuffelturnen is een plezierige manier van bewegingsopvoeding. Deze reeks richt zich op peuters van 1,5 tot 2,5 jaar, samen met één van hun (groot)ouders. De relatie tussen peuter en (groot)ouder staat hierbij centraal. Het samen bewegen, voelen, genieten en ontspannen is het uiteindelijke doel. Knuffelturnen is gebaseerd op de Sherborne-bewegingspedagogiek.
Je volgt het knuffelturnen als één lessenreeks van vijf sessies (telkens met één begeleidende (groot)ouder per deelnemer – die mag wisselen tijdens de reeks). De reeks start uitzonderlijk op zondag 12 november 2023 (in plaats van op 11 november 2023 vanwege Wapenstilstand) en eindigt op zaterdag 9 december 2023. De wekelijkse lessen op zaterdagochtend starten om 8.30 uur en eindigen rond 9.25 uur.

Er kunnen maximum 9 duo’s kind/(groot)ouder deelnemen. De sessies knuffelturnen worden gegeven door een erkende begeleider via Gezinssport Vlaanderen. Tijdens het ‘knuffelturnen’ wordt gewerkt aan de motorische, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling van het kind. Het kind leert sociaal zijn en omgaan met anderen. Door de omgang met anderen leert het rekening houden met en zich aanpassen aan de andere en leert het vertrouwen opbouwen. Het ontdekt nieuwe dingen en krijgt een positiever zelfbeeld (‘Kijk, wat ik al kan!’). Het leert ook luisteren, begrijpen en opdrachten omzetten in bewegingen. Knuffelturnen heeft een positieve invloed op de (groot)ouder-kind relatie.

Inschrijven via mail (gezinsbondnijlen@gmail.com) – na inschrijving krijg je een bevestiging van inschrijving en een uitnodiging tot betaling.

Info
 • Adres

  Turnzaal Goezo! Kerkeblokken
  Kerkeblokken 7
  2560 Nijlen

 • Wanneer

  De reeks start uitzonderlijk op zondag 12 november 2023 (in plaats van op 11 november 2023 vanwege Wapenstilstand) en eindigt op zaterdag 9 december 2023. De wekelijkse lessen op zaterdagochtend starten om 8.30 uur en eindigen rond 9.25 uur.

 • Prijs

  Basistarief: € 55

 • Werkt met UiTpas?

  Nee

 • Doelgroep

  Alle leeftijden, Jongeren, Kinderen, Kleuters, Peuters, Senioren, Tieners, Volwassenen

 • Organisatie

  Gezinsbond Nijlen

 • Info Telefoonnumer

  0496 99 25 45

 • Info E-mail

  gezinsbondnijlen@gmail.com

 • Website

  https://nijlen.gezinsbond.be

Deel dit artikel
12 november 12 november